Verema que veremaràs (anyada 2014)

Aquest matí a Coll de Roses hem continuat la verema  collint el macabeu de les vinyes que hi ha al voltant del mas. El tret de sortida, aquest any, el vam donar a mitjans d’agost amb el chardonnay, que és una de les varietats més primerenques.

Respecte anyades anteriors,  la verema del 2014 s’ha avançat en algunes zones de la plana empordanesa, fet que s’explica perquè l’hivern ha estat sec i la primavera poc plujosa. A més,  les temperatures han estat moderades.  Els dos paràmetres anteriors han afavorit que l’estat sanitari del raïm que s’ha collit fins ara  sigui molt bo.  Tot i que encara és d’hora per fer prediccions i augurar com serà en realitat l’anyada.

Les pluges dels últims dies i en general l’estiu fresc i humit  han canviat les primeres prediccions sobre el raïm i segurament ens trobem davant d’una verema difícil, i no és gens fàcil de pronosticar  l’evolució del raïm.  Això sí, podem afirmar que  els vins que surtin d’aquests raïms tindran una bona acidesa.

Encara sou a temps depassejar-vos entre les vinyes de Coll de Roses i comprovar “in situ” els gotims que ben nen aviat acabarem de collir.

Bona verema a tothom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *