LES VINYES

LES VINYES

 

Les vinyes de Coll de Roses es troben al peu del Parc Natural de Cap de Creus, a la falda de les darreres muntanyes dels Pirineus just abans de trobar-se amb la Mediterrània. La propietat es troba al poble de Roses, al camí que va cap a Cadaqués, i tots els vins que s’hi elaboren es troben sota la Denominació d’Origen Empordà.

 

[rev_slider vinyes]

La finca està influïda pel clima mediterrani i compta amb unes precipitacions mitjanes de 400 litres anuals. A part, el vent del nord típic de la zona, la tramuntana, refreda les temperatures, amb una mitjana anual de 16º C, i actua d’antisèptic natural per a les vinyes.

El sòl de la finca és el resultat de l’erosió de la serra de Rodes. La complexa geologia d’aquestes muntanyes influeix en les vinyes de Coll de Roses. Els terres de pissarra proporcionen estructura i elegància als vins.

Les vinyes de la propietat les van plantar a mitjans dels anys 80. Entre les varietats blanques  (macabeu i chardonnay) i les varietats negres (garnatxa, ull de llebre i cabernet sauvignon) sumen un total de 35 ha. També ocupen la finca 20 ha d’olivars vells d’argudell, varietat autòctona de l’Empordà.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *