title

VI NEGRE 2012

 

VINYES

Aquest vi prové de les parcel·les de la zona de Mas Buscà.

COLLITA 2012

La collita del 2012 va estar marcada per un hivern sec i un mes de febrer amb temperatures molt baixes. Les pluges de la primavera van compensar la reserva hídrica del sòl. L’estiu va ser molt sec i amb temperatures altes i persistents, per la qual cosa el punt òptim de maduració per començar la verema va ser a finals d’agost.

VARIETATS

85% Garnatxa, 15% Cabernet sauvignon.

TIPUS DE VI

Negre envellit en barrica.

ELABORACIÓ

Raïm provinents de vinyes de 20 anys. Collita i elaboració parcel·la per parcel·la per poder collir-les en el seu millor moment de maduresa. El raïm  s’encuba i es fa una maceració prefermentativa amb les pells. Es provoca l’inici de la fermentació alcohòlica (fins a 24º C) i es deixa el vi amb les pells durant 15 dies. Se separa el vi sagnat de la premsa i es fa la fermentació malolàctica en dipòsits d’acer inoxidable. Un cop acabada, el vi s’introdueix en bótes de roure francès de 225 litres durant 6 mesos.

NOTA DE TAST

Color vermell intens de capa mitjana, alta. Presenta una llàgrima poc tenyida i densa. S’aprecien rivets de color blau i morat. Molt expressiu en nas, destaquen la fruita vermella lleugerament confitada que recorda les mores i el cassís. El sòl de la vinya hi dóna unes notes balsàmiques. En boca té una bona estructura i una intensitat mitjana. La gran quantitat de fruita juntament amb uns tanins fins i sedosos fan que passi molt bé.