VI NEGRE 2012

VI NEGRE 2012

 

VINYES

Aquest vi prové de les parcel·les de la zona de Mas Buscà.

COLLITA 2012

La collita del 2012 va estar marcada per un hivern sec i un mes de febrer amb temperatures molt baixes. Les pluges de la primavera van compensar la reserva hídrica del sòl. L’estiu va ser molt sec i amb temperatures altes i persistents, per la qual cosa el punt òptim de maduració per començar la verema va ser a finals d’agost.

VARIETATS

85% Garnatxa, 15% Cabernet sauvignon.

TIPUS DE VI

Negre envellit en barrica.

ELABORACIÓ

Raïm provinents de vinyes de 20 anys. Collita i elaboració parcel·la per parcel·la per poder collir-les en el seu millor moment de maduresa. El raïm  s’encuba i es fa una maceració prefermentativa amb les pells. Es provoca l’inici de la fermentació alcohòlica (fins a 24º C) i es deixa el vi amb les pells durant 15 dies. Se separa el vi sagnat de la premsa i es fa la fermentació malolàctica en dipòsits d’acer inoxidable. Un cop acabada, el vi s’introdueix en bótes de roure francès de 225 litres durant 6 mesos.

NOTA DE TAST

Color vermell intens de capa mitjana, alta. Presenta una llàgrima poc tenyida i densa. S’aprecien rivets de color blau i morat. Molt expressiu en nas, destaquen la fruita vermella lleugerament confitada que recorda les mores i el cassís. El sòl de la vinya hi dóna unes notes balsàmiques. En boca té una bona estructura i una intensitat mitjana. La gran quantitat de fruita juntament amb uns tanins fins i sedosos fan que passi molt bé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *