VI FINCA DEL MAR 2011

VI FINCA DEL MAR 2011

 

VINYES

Després de molt temps estudiant tant les característiques de la vinya i dels raïms com les dels sòls, es va veure que una franja de la finca del Mas Buscà donava vins  especialment concentrats i complexos. Aquesta franja inclou dues parcel·les, una de garnatxa i una de cabernet. Finca del Mar el fem amb els raïms d’aquesta zona.

COLLITA 2011

La collita del 2011 va estar marcada per una primavera i un estiu amb molta pluja. La tramuntana va bufar amb força al maig i al juny i les temperatures van ser atípicament baixes durant els mesos de juliol i agost. Les vinyes, però, van seguir el procés de maduració adequat. Durant la verema no hi va haver problemes climatològics i això va permetre que el raïm es collís en el seu punt òptim de maduresa.

VARIETATS

50% Garnatxa, 50% cabernet sauvignon.

TIPUS DE VI

Negre criança.

ELABORACIÓ

Raïm provinents de vinyes de 25 anys, veremat a mà en caixes de 12 kg. Selecció del raïm en taules. Tot seguit s’encuba i es fa una maceració prefermentativa amb les pells. Es provoca l’inici de la fermentació alcohòlica (fins a 28º C) i es deixa el vi amb les pells durant 24 dies. Se separa el vi sagnat de la premsa i s’introdueix en bótes de roure francès de 500 litres on farà la fermentació malolàctica i una criança de 15 mesos.

NOTA DE TAST

Color vermell intens de capa molt alta amb un rivet de color blau. Presenta una llàgrima lleugerament tenyida i gruixuda. En nas, molt intens, hi trobem molta fruita negra i records de sotabosc mediterrani. Gran ventall aromàtic d’espècies amb un fons balsàmic de fusta molt ben integrada. Molt bon pas de boca amb molta intensitat i persistència. Destaca la seva cremositat i sedositat al mig i al final de la boca. Equilibri de tanins molt fins i suaus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *