VI BLANC 2014

VI BLANC 2014

 

VINYES

Aquest vi prové d’unes vinyes que tenen més de 25 anys de la finca de Mas Coll.

COLLITA 2014

El 2014 va ser un any d’alts i baixos. En general, amb menys pluja i amb cops de tramuntana més suaus que altres anys. L’hivern, la primavera i la primera part de l’estiu van ser secs, però a l’agost van baixar les temperatures i va ploure, fet que va frenar la maduració. Per sort, l’aigua ens va donar una treva, al setembre, i vam podem tenir uns nivells de maduresa adequats i bones condicions per a la verema. En general, els vins són frescos i tenen un grau alcohòlic moderat amb intensitat de fruita.

VARIETATS

Macabeu i chardonnay.

TIPUS DE VI

Vi blanc sec.

ELABORACIÓ

Puresa i elaboració cuidada.

Maceració prefermentativa en fred. Premsada lleugera per obtenir un most flor de gran qualitat. El most s’obté mitjançant sistemes d’extracció sense oxidació. Inici de la fermentació controlada (14º C) en dipòsits petits d’acer inoxidable. Es fa un trasbals a barriques franceses de 500 litres, on acabarà la fermentació i començarà la criança sobre les seves mares durant 5 mesos.

NOTA DE TAST

Color llimona verdós, pàl·lid i brillant. Un vi que convida! En nas està carregat d’aromes de llimona dolça i albercoc, flor de taronger i herba acabada de tallar. Volum i frescor a parts iguals, amb un final cítric. A punt per arrancar moltes converses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *