COLL DE ROSES OLD VINES CARINYENA 2014

COLL DE ROSES OLD VINES CARINYENA 2014

 

VINYES

Aquest vi prové d’unes vinyes que tenen més de 40 anys de la finca de Mas Coll.

COLLITA 2014

El 2014 va ser un any d’alts i baixos. En general, amb menys pluja i amb cops de tramuntana més suaus que altres anys. L’hivern, la primavera i la primera part de l’estiu van ser secs, però a l’agost van baixar les temperatures i va ploure, fet que va frenar la maduració. Per sort, l’aigua ens va donar una treva, al setembre, i vam podem tenir uns nivells de maduresa adequats i bones condicions per a la verema. En general, els vins són frescos i tenen un grau alcohòlic moderat amb intensitat de fruita.

VARIETATS

Carinyena.

TIPUS DE VI

Vi negre sec.

ELABORACIÓ

Fem una maceració prefermentativa en fred de 3-4 dies, que aconsegueix extreure una gran quantitat d’aromes afruitades. Fermentació del raïm en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura controlada de 25 ºC, amb un període de maceració de 15 dies. La fermentació malolàctica es duu a terme amb bacteris seleccionats. Al finalitzar la fermentació malolàctica, el vi reposa en bótes de roure francès de segon i tercer any durant almenys 6 mesos. Després dels processos de clarificació, el vi s’embotella i madura 5 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.

NOTA DE TAST

(Febrer 2015) Un vi que et transporta a la nostra terra: de color rubí, amb un caràcter silvestre, amb notes de maduixa i cirera, flors i ginebró. Amb una criança breu que aporta sabors d’ espècies que ens fan pensar en el clau i el cacau i uns tanins suaus que aporten textura sense restar suavitat. En voldràs una segona copa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *